logo

 
Lia Veering, klinisch psycholoog - psychotherapeutIn Haarlem, Nederland ben ik geboren. Na de middelbare school ben ik in Amsterdam de HBO-J opleiding gaan doen omdat ik met kinderen en jongeren in de psychiatrie wilde gaan werken. In de kinderpsychiatrie raakte ik zo enthousiast door de psychotherapie dat ik besloot verder te studeren in die richting.
Ik ben de 4-jarige Gestalt- en Psychosynthese opleiding uit Gent gaan doen en ook psychologie gaan studeren aan de universiteit van Tilburg in Nederland. Na mijn afstuderen als psycholoog bouwde ik een eigen particuliere psychotherapie praktijk op in Mechelen, BelgiŽ waar ik met kinderen, jongeren en volwassenen werkte.

Ik deed nog een opleiding Multidimensionele Psychologie, verschillende workshops in de Diamand Approach van Almaas en ben jaren in leertherapie geweest zowel in de multidimensionele psychologie, als ook co-trainingen in Gestalt therapiegroepen en in de Sandplay therapie onder het motto: een goede psychotherapeut word je enkel als je naast je opleidingen ook zelf langdurig cliŽnt bent geweest en grondig zelfonderzoek hebt gedaan.

Dit alles heeft ertoe geleid dat ik samen met Wil Wauters, mijn partner, in de jaren í90 de vzw IMP, Integrale Multidimensionele Psychologie heb opgericht. Ruim 16 jaar hebben we opleidingen, workshops, trainingen, lezingen en retraites gegeven. Veel mensen hebben we opgeleid en/of laten specialiseren als integraal psychotherapeut. Momenteel is de vzw opgeheven om te herbronnen. We deden dit ook door ons leven totaal anders in te richten en zijn op het platteland gaan wonen en werken in een prachtige vierkantboerderij met onze honden, katten, kippen en duiven en heb ik een 4-jarige opleiding gevolgd in de traditie van Sivananda's integrale yoga. CliŽnten kunnen in de psychotherapie praktijk in Waarbeke, het kleinste dorpje van Geraardsbergen (Oost-Vlaanderen) terecht.

Meidries 21, 9506 Waarbeke 0475- 477 241

veeringlia@gmail.com