logo

 
Wil Wauters
Wil Wauters  


Ik ben geboren op een hete zomerdag in 1949 in het midden van het Payottenland; in de eerste uren van mijn leven hebben ze mij in de zon gelegd (ter vervanging van de ultraviolette lamp). Sindsdien was ik het zonnekind in het gezin. Na de middelbare school ben ik gaan studeren in Leuven.

Ik vertrok naar Nederland om me verder te scholen in de dynamische psychotherapie:
systeemdenken (gezin en relatiesystemen), groepstherapie (groepsdynamica), de therapeutische gemeenschap, gestalttherapie (het hier en nu), bioŽnergetica (emotioneel lichaamswerk), psychosynthese (subpersonen), kindertherapie on analytic lines ( de ontwikkeling van het persoonlijke ik).

Ik verdiepte mij in het jungiaanse denken (archetypen), de transpersoonlijke psychologie (spirituele crisissen), de integrale psychologie en was reeds in de jaren tachtig bezig met de chakrapsychologie. Ik was beoefenaar van zenmeditatie.
Deze verschillende benaderingen hebben mij geÔnspireerd in het werken met dromen.In 1979 ben ik begonnen met het geven van gestaltopleiding bij het IVC Nederland. Ik gaf workshops rond themaís als chakrapsychologie, en seks en agressie. Ik heb negen jaar in Nederland gewerkt met kinderen, jongeren en volwassenen.

Ik ben teruggekeerd naar Mechelen, waar ik 30 jaar een zelfstandige psychotherapiepraktijk heb gehad. Daarbij gaf ik opleiding en was directeur inhoud bij de School voor Gestalt en Psychosynthese te Gent en actief in BelgiŽ en Nederland. Ik verdiepte mij verder in het multidimensionele menselijke bewustzijn. Aangezien er een grote vraag was ben ik in í89 begonnen met mannengroepen om hen te ondersteunen om met hun gevoel, hart en ziel meer in de relatie te participeren.

Uiteindelijk heeft deze ontwikkeling ertoe geleid dat ik samen met Lia Veering, mijn partner, in de jaren í90 de vzw IMP, Integrale Multidimensionele Psychologie heb opgericht. Ruim 18 jaar hebben we opleidingen, workshops, trainingen, lezingen en retraites gegeven. Veel mensen hebben we opgeleid en/of laten specialiseren als integraal psychotherapeut.
Na 18 jaar hebben we de vzw opgeheven om een aantal jaar te herbronnen. We deden dit ook door ons leven totaal anders in te richten en zijn op het platteland gaan wonen en werken in een prachtige vierkantboerderij met onze honden, katten, koeien, kippen en duiven.

wil@integralepsychologie.be